• Bel nu! : 0111-40 10 54
  • Whatsapp onze klantendienst! : 06-130 36 498
  • info@dermiz.org

therapieën

Oedeemtherapie

Met manuele lymfdrainage, oedeem- en fibrosegrepen, ambulante compressietherapie of lymftaping zorgt de huidtherapeut ervoor dat het vocht wordt afgevoerd. In een aantal gevallen gebruikt de huidtherapeut daarnaast een drukgolfapparaat of Lympha Press

Huidtherapie

Een huidtherapeut heeft de vierjarige voltijdstudie op HBO-niveau Huidtherapie afgerond. Deze opleiding zorgt ervoor dat de huidtherapeut beschikt over een gedegen hoeveelheid praktische vaardigheden en theoretische kennis van de verzorging, aspect- en functieverbetering van de pathologische huid. Een huidtherapeut volgt regelmatig cursussen en bijscholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en kwaliteit te kunnen waarborgen.

Acnetherapie

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn. Acnetherapie is dus een behandeling op maat.

Littekens

Littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn, kunnen voor lichamelijke en psychische problemen zorgen. De huidtherapeut kan met speciale massagetechnieken de doorbloeding verbeteren, de huid weer soepel maken en de cosmetische ontsieringen van littekens verminderen.

Camouflagetherapie

Kleurafwijkingen en littekens op zichtbare delen van het lichaam kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en daarmee gevoelens van schaamte en onzekerheid veroorzaken. De huidtherapeut helpt u om deze cosmetische ontsieringen professioneel te camoufleren.

Definitief ontharen

Er zijn twee goede en effectieve methodes voor het behandelen van overbeharing: het electrisch ontharen en het ontharen door middel van laser. Laserontharen maakt het, in tegenstelling tot elektrisch ontharen, mogelijk om ook grotere gebieden als benen, borst, rug, oksels en bikinilijn te behandelen. Met electrische epilatie kunnen dan weer goed grijze, blonde, witte of rode haren onthaard worden.

Lasertherapie

Voor het verwijderen van ongewenste haargroei, pigmentvlekken en verwijde bloedvaatjes, striae, littekens, schimmelnagels etc beschikken wij over de meest geavanceerde lasertechnieken door middel van onze Lasertherapeuten van MediSkinCare.