• Bel nu! : 0111-40 10 54
  • Whatsapp onze klantendienst! : 0111-40 10 54
  • praktijk@dermiz.org

overbeharing

Hirsutisme

Bij deze aandoening krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plekken als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek.

Hypertrichose

Is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Huidtransplantaten

Een huidtransplantatie is een medische ingreep waarbij een stuk beschadigde huid wordt vervangen door een ander stuk gezonde huid. Op het transplantaat kan zich ongewenste haargroei bevinden.

Pseudofolliculitis Barbae

Wordt veroorzaakt door ingroeiende haren, ( ook vaak gekrulde haren | kroeshaar) die in de rand van de haarfollikel of in de omliggende huid ingroeien en een ontsteking veroorzaken.

Transseksuelen

Ook transseksuelen zullen met ongewenste beharing in aanraking komen tijdens hun transformatie. Dit probleem speelt met name een rol bij de man naar vrouw transseksueel, waarbij beharing als erg storend wordt ervaren.