dermiz final groot 22094 half

LITTEKENS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

therapieën

Littekens

Littekens die verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn, kunnen voor lichamelijke en psychische problemen zorgen. De huidtherapeut kan met speciale massagetechnieken de doorbloeding verbeteren, de huid weer soepel maken en de cosmetische ontsieringen van littekens verminderen.

HUID

Type littekens

Acne Littekens

Dermiz kan de problemen behandelen die voortkomen uit littekenweefsel: bv.hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding en bewegingsbeperking.

Atrofische Littekens

Bij deze littekens is het weefsel onder het litteken verminderd en is er een deukje of putje zichtbaar op de huid. Meestal ontstaan ze als gevolg van acne of na bv. de waterpokken.

Bewegingsbeperkingen

Soms dient de functie van de huid hersteld worden. Denk hierbij aan rode, pijnlijke, jeukende, verkleurde, verharde, verkleefde of slecht doorbloede littekens. Hierbij kan er ook sprake zijn van bewegingsbeperking door het litteken.

Brandwonden

Brandwonden laten meestal ernstige littekens achter. Deze littekens kunnen samentrekken en zo de bewegelijkheid van een gewricht beperken of voor esthetische hinder zorgen.

 

Chirurgische Littekens

Chirurgische littekens worden zo mogelijk parallel aan een natuurlijke huidplooi of in het verloop van de splijtlijnen in de huid is gemaakt. De kans is groot dat dit litteken zich ontwikkeld tot een normaal litteken.

Hypertrofische Littekens

Hypertrofische littekens voelen vaak hard en dik aan, zijn soms pijnlijk, liggen verheven boven de omringende huid en zijn vaak verkleurd.

 

 

Keloïdale Littekens

Lijken op hypertrofische littekens maar groeien over de grenzen van het wondgebied heen met onregelmatige, abnormaal verdikte plekken tot gevolg.

 

 

 

Oncologische Littekens

Als gevolg van oncologische behandeling ontstaan veel klachten zoals pijn, bewegingsbeperking, oedeem en verkleving van littekens.

 

 

 

Littekens na Ulcus Cruris

Door de verstoorde wondgenezing is er een verhoogde kans op contractuurvorming of hypertrofie door verandering in het bindweefsel. Ook kans op sclerosering van het litteken op lange termijn.

Testimony

Wat onze patienten zeggen over onze behandelingen

5/5
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis"
Jack Brown
Designer
5/5
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis"
Jack Brown
Designer
5/5
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis"
Jack Brown
Designer